Forrás: Pásztor Tünde

Zöldbabos húsosfazék

Kevés olajon megfuttatjuk a meghámozott, félfőre vágott lila hagymát. Rádobjuk a húst, megpirítjuk. Közben a fakanállal szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, sózzuk és borsozzuk. Hozzátesszük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. Öntünk alá kevés vizet. Rakunk hozzá egy evőkanálnyi paradicsompürét, és kevergetve készre főzzük. Ha kell, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot. A legvégén kerül bele a csíkokra vágott friss paradicsom, azzal már csak rövid ideig főzzük. Tésztával, rizzsel vagy kenyérrel kínáljuk. Adhatunk mellé tejfölt is.

MÁR KAPHATÓ!

Megjelent a Vidék íze legfrissebb száma, melyben sok új receptet találhat a szezon egyik kedvencével, vagyis a zöldbabbal! További ízelítő a tartalomból!

videk ize, július, címlap, 2019

Megjelent a Vidék íze júliusi lapszáma

Tojással rakott zöldbab

Lencsés-zöldbabos torony

kaloria 220 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink