Lekaparjuk vagy ledörzsöljük az újburgonyát, kockára vágjuk.
A zellergumót meghámozzuk, szintén felkockázzuk.
A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, az angol zellert felkarikázzuk.
Mindet beleszórjuk egy lábasba, hozzáadjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és addig főzzük kis lángon, míg az összes hozzávaló meg nem puhul.
Összekeverjük a tejfölt a tejszínnel. A lisztet vagy a keményítőt egy kis vízzel csomómentesre keverjük, és a tejszínes tejfölbe vegyítjük.
A főzelékbe dobjuk a vajat, majd hozzáöntjük a habarást, és kis lángon, kevergetve besűrítjük.
Egy kis fazékban sós-ecetes vizet forralunk, kicsit megkeverjük, és egyesével beleütjük a tojásokat. Három perc után szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk, míg a többi is el nem készül.