- Összeállítjuk a tésztát: egy nagy tálba öntjük a hideg lisztet, a közepébe reszeljük a fagyos vajat, rátesszük a tojássárgáját, sót meg annyi tejfölt, amennyivel összeáll a tészta, és gyors kézzel összegyúrjuk. Kivajazunk néhány kis fém vagy szilikon sütőkosarat, és kibéleljük a kinyújtott tésztával. Legalább félórán keresztül a hűtőben pihentetjük.
- A zöldborsót a vajon kicsi sóval puhára pároljuk. Kivesszük a serpenyőből a borsót, félretesszük. A serpenyőben maradt zsiradékkal együtt a hozzávalókból besamelt főzünk. Egy kis tálban összekeverjük a tojássárgáját a tejszínnel meg a reszelt sajttal, s folyamatos keveréssel összevegyítjük a besamellel. Belekeverjük a zöldborsót is.
- A kis nyers kosárkákat megtöltjük a mártásos zöldborsóval, majd forró sütőben készre sütjük. Némi sajtot reszelhetünk a tetejére is.
Hozzávalók
4 személyre