Egy nagyobb lábasban, az olajon megdinszteljük a vékony félkarikákra vágott vöröshagymát. Rátesszük az áttört fokhagymát, és azzal is egy percig még pirítjuk.
Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt burgonyát. Meghintjük a fűszerekkel (római kömény, gyömbér, curry, kurkuma), átkeverjük. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, meg annyi vizet még, hogy jól ellepje a zöldségeket. Sózzuk, és elkezdjük főzni.
Ha felforrt, beletesszük a zöldborsót is, és együtt főzzük, fedő nélkül. Ízlés szerint levesesebbre hagyjuk vagy egészen elforraljuk a szaftját.
Ha kész, tányérokba szedjük, és bőkezűen adagolunk a tetejére joghurtot, végül megszórjuk friss korianderrel vagy petrezselyem zöldjével. Lepénykenyér illik mellé.