Zöldborsós töltött csirke

Az előfőzött rizst összekeverjük a zsenge, kicsi vajon megpárolt borsóval. Felaprítjuk a zellert és az újhagymát, s a zöldborsós rizshez tesszük. Sózzuk, enyhén borsozzuk,
hozzákeverjük az egész tojásokat és a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Hagyjuk állni körülbelül egy félórát, hogy a rizs felszívja a tojást (azonnal nem lehet tölteni, mert túl folyós a töltelék). Utána kanál segítségével a csirke bőre alá töltjük. A maradékot a hasüregbe rakjuk.

Egy kisebb tepsit zsiradékkal kikenünk, belefektetjük a megtöltött szárnyast. Öntünk alá egy deci vizet, alufóliával letakarjuk, és berakjuk a 180 fokos sütőbe. Másfél óra múlva levesszük róla az alufóliát – ha már kellően megpuhult, magasabb hőfokon megpirítjuk. Külön köretet nem is igényel, bőven elég mellé egy jó nagy tál friss saláta.

kaloria 540 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink