Zölddió-fürdobe ültetett gyömbéres keksz

Keksz

A kekszhez a száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd a szobahomérsékletu vajjal összegyúrjuk. Hengereket formázunk belole, fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük pihenni legalább egy órára. A kidermedt tésztából körülbelül egy centi vastag korongokat vágunk, és 6-8 perc alatt 175 fokon készre sütjük.

Krém

Forrásig melegítjük a tejet, majd egy külön tálban folyamatos kevergetés mellett a kikevert tojássárgájákra öntjük. A keveréket 5 másodpercre visszatesszük a tuzre, közben rendületlenül keverjük. Átöntjük egy tálba, belekeverjük a zselatint. A joghurtot ízesítjük a sziruppal,
összeforgatjuk a tojásos krémmel. Ha már langyos, beleforgatjuk a tejszínhabot is. Átlátszó poharak aljába kekszet fektetünk, majd egy szelet zöld diót helyezünk a közepébe. Meglocsoljuk joghurtkrémmel, és újabb kekszet és zölddiószeletet fektetünk a poharunkba. Ezt a halmozást 2-3 rétegben megismételjük, a végén zölddió-szelettel dekoráljuk a mousse-t. A pohár falát belülrol is díszíthetjük zölddió-szeletekkel, hogy kanalazás közben több lehetoségünk legyen a joghurt és zöld dió ízharmóniájának élvezetére. Nem elhanyagolható az sem, hogy így még dekoratívabb poharas desszertet tálalhatunk.

kaloria 300 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink