Durvára vágjuk a zöldfűszereket és a fokhagymát, majd egy aprítógépben jól összekeverjük az olajjal. A csirkemelleket minden oldalról alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, bekenjük a páccal, és hagyjuk így állni egy órát. Ha letelt az idő, egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon minden oldalról körbepirítjuk. Átrakjuk egy kis tepsibe, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, takarás nélkül.
Amíg sül a hús, elkészítjük a borsópürét. Felforralunk egy liter vizet, beledobjuk a rozmaringágat, hozzáöntjük a fagyos borsót, és addig főzzük, míg a zöldség meg nem puhul. Leszűrjük, átrakjuk egy keverőtálba. Kidobjuk belőle a rozmaringot. Ráöntjük a puha borsóra az alaplevet, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel. Hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel pürésítjük.
A burgonyákat alaposan lesúroljuk. Félbevágjuk a szemeket. Sóval és borssal összeforgatjuk. Egy tepsiben összeolvasztjuk a vajat és az olajat, beletesszük az előkészített burgonyát, átkeverjük, és 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt ropogósra sütjük.