Zöldfűszeres koszorú

Zöldfűszeres koszorú

Az élesztőt olvadásig keverjük a cukorral, majd a langyos tejjel és 10 dekányi liszttel kovászt készítünk. Összekeverjük a réteslisztet meg a KalácsMixet,
meghintjük ízlés szerint sóval, hozzáadunk 1 tojást és a megkelt kovászt is. A tésztát fakanállal vagy kézzel megdagasztjuk. Ha már jól összeállt, beletesszük az olvasztott vajat is, és tovább dagasztjuk, amíg a tészta fényes és hólyagos lesz. Liszttel megszórjuk a tetejét, letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kettéosztjuk. A cipókat vékony téglalappá nyújtjuk, apróra vágott zöldfűszerekkel megszórjuk, feltekerjük, és koszorú alakúra hajtjuk. A végeket vízzel megkenjük, és
jól összetapasztjuk. A koszorúkat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket 3-4 centinként bevagdossuk,
majd 30 percig pihentetjük. Megkenjük tojásos tejföllel, végül előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 perc alatt megsütjük.

kaloria 260 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink