Tészta
A tésztához a lisztet – jobb, ha kenyérlisztet használunk – összekeverem a szárított élesztővel. Hozzáadom
a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot és 2,5 dl langyos vizet. Alaposan összedolgozom a tésztát, majd meleg helyen 30-40 perc alatt a kétszeresére kelesztem.
Töltelék
Közben a töltelékhez megtisztítom és apróra vágom a hagymát. Fél evőkanálnyi vajon megdinsztelem, majd
belekeverem a tojást, a reszelt sajtot és a finomra vágott zöldfűszereket (oregánót, bazsalikomot, ami épp
van, vegyesen; ha nincs, a szárított is megteszi). A tojásfehérjét és a tejszínt kemény habbá verem, és a kihűlt zöldfűszeres masszát belekeverem. A közben megkelt tésztát lisztezett deszkán vagy munkalapon kézzel még egyszer átdolgozom, majd egy 30 x 40 cm-es téglalappá nyújtom. Megkenem a maradék olvasztott vajjal, majd egyenletesen ráterítem a tölteléket. Ezt követi az oldalak hajtogatása: középre hajtom a tészta két rövidebb oldalát, majd ismét behajtom ugyanígy. Fontos, hogy ezt a sorrendet kövessük, ugyanis szeletelésnél így fog szabályosan kunkorodni a töltelék a tészta belsejében. Kivajazott kalácssütő formába helyezem, majd kb. fél órát újra kelesztem. Megkenem 1 evőkanál elkevert tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon
(gázsütő 6-os fokozata) 40-45 percig sütöm.