Forrás: Vidék íze

Zöldségekkel töltött édeskömény

  1. Az édesköményt megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, és leszedjük a levelét. A belső részét csíkokra vágjuk. A külső részét enyhén sós vízben körülbelül 8 percig blansírozzuk, majd szűrőkanállal kiemeljük. A főzőléből körülbelül 2 dl-nyit félreteszünk.
  2. A felforrósított olajon megpároljuk a karcsú hasábokra vágott krumplit és sárgarépát, a darabokra szelt metélőzellert és zöldhagymát meg az összezúzott fokhagymát. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük a félretett főzőlével, és körülbelül 5 percig pároljuk.
  3. Az édesköményt kivajazott tűzálló tálba rakjuk, majd megtöltjük az apróra vágott zöldfűszerekkel elkevert zöldségekkel. Megszórjuk a sajttal, és a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.

Babsaláta aszalt paradicsommal, édesköményben tálalva

Vegyes utasok édesköménycsónakban

 

kaloria 340 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink