- Az édesköményt megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, és leszedjük a levelét. A belső részét csíkokra vágjuk. A külső részét enyhén sós vízben körülbelül 8 percig blansírozzuk, majd szűrőkanállal kiemeljük. A főzőléből körülbelül 2 dl-nyit félreteszünk.
- A felforrósított olajon megpároljuk a karcsú hasábokra vágott krumplit és sárgarépát, a darabokra szelt metélőzellert és zöldhagymát meg az összezúzott fokhagymát. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük a félretett főzőlével, és körülbelül 5 percig pároljuk.
- Az édesköményt kivajazott tűzálló tálba rakjuk, majd megtöltjük az apróra vágott zöldfűszerekkel elkevert zöldségekkel. Megszórjuk a sajttal, és a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.