Zöldségekkel töltött pulykatekercs
A pulykamellből nagy, nyitott szeleteket vágunk, azután a szeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk és félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, és lobogó, sós, szódabikarbónás vízben pár pillanatig blansírozzuk, hogy könnyebb legyen velük dolgozni. Jól lecsöpögtetjük,
majd egy tálban összekeverjük a reszelt sajttal meg a finomra vágott petrezselyemmel. Gyengén megsózzuk,
ráterítjük a hússzeletekre, majd az egészet feltekerjük, mint a bejglit. A tekercseket kiolajozott alufóliába
csomagoljuk, tepsibe tesszük. Kevés vizet öntünk alájuk, és a 160 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Avokádós saláta
A salátához az avokádót megtisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot cikkekre szeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Tálalás előtt a hozzávalókat egy salátás tálba tesszük, és összekeverjük ízlés szerint sóval, pici citromlével és olívaolajjal, meghintjük friss búzacsírával.