Zöldséges fasírt Wellington módra

Vízbe vagy tejbe áztatjuk a széttépett zsemléket. Utána kifacsarjuk, elmorzsoljuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a lereszelt vörös- és fokhagymát, az egész tojást. Rászórunk egy teáskanál őrölt pirospaprikát, egy kávéskanál őrölt köményt, egy csipet szárított majoránnát, sózzuk és borsozzuk. Hozzátesszük az összevágott petrezselyem zöldjét, és a fagyasztott zöldségkeveréket. Alaposan összedolgozzuk.

A kész leveles tésztát kinyújtjuk vagy kiterítjük. A közepére halmozzuk egy rúdban a tölteléket. A két végét felhajtjuk, majd a tészta hosszabbik oldalával párhuzamosan feltekerjük. Lekenjük tojással. Átemeljük egy sütőpapíros tepsire. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Sütőben sült hasábburgonyával és salátával kínáljuk.

Csirkés Wellington parmezános burgonyapürével, marinált színes zöldségekkel

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink