A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
A két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk, felaprítjuk. A zellerszárakat alaposan megmossuk, felkarikázzuk. Mindezt hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Rárakjuk a leszűrt babot. Felöntjük az alaplével, elkezdjük főzni. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt babérral, pici ecettel, cukorral.
Ha már minden puhára főtt, hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is, és jól összeforraljuk. A keményítőt kis hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáöntjük az enyhe forrásban lévő zöldségekhez, és pár percig forraljuk.
Egy nagy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál zsiradékot, rádobjuk a felkarikázott virslit, és nagy lángon pár perc alatt körbepirítjuk.