Zöldséges-fehérboros halleves

Meghámozzuk a sárgarépát, a gyökeret és a zellert. A nagy részüket lereszeljük a reszelő durvábbik oldalán. A maradékokat, amit már nem lehetett kényelmesen reszelni, beletesszük egy fazékba. Teszünk hozzá egy darab póréhagymát, egy meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát. Öntünk rá körülbelül egy liter vizet. Ízesítjük a levet babérlevéllel, szemes borssal, kis sóval. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük fél órát. Utána átszűrjük.

A zöldségalaplevet beleöntjük egy tiszta fazékba. Hozzáadjuk a felkockázott halat, a lereszelt zöldségeket, ráöntjük a tejszínt és a fehérbort, és forrás után körülbelül 8 percig főzzük. Közben megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha túl sűrűnek találnánk, kis vizet önthetünk hozzá.

Tárkonyos harcsaleves zellerrel

kaloria 240 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink