Meghámozzuk a burgonyát, majd apró kockákra felvágjuk. Összekeverjük két evőkanál szőlőmagolajjal és egy kávéskanál sóval. Szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 190 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük.
Egy serpenyőben megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, és két-három percig sütjük együtt. Rátesszük a felkockázott csirkemellfilét, és erős lángon addig pirítjuk, míg ki nem fehérednek a húskockák oldalai. Ízesítjük sóval, fekete borssal, majoránnával, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Ha már félig puha a hús, beletesszük a megtisztított, feldarabolt gombát, majd tíz perc múlva mehet hozzá a fagyos borsó is, együtt készre főzzük.
Minden tányér közepére teszünk egy-egy adag zöldséges húst, a tetejére jöhet a sült krumpli negyede. Saláta jár mellé.