Forrás: Pásztor Tünde

Zöldséges halleves

Zöldséges halleves

A halakat megtisztítjuk, a pontyról éles késsel a gerinc
mentén lefejtjük a halhúst. A filéket beirdaljuk, kisebb
szeletekre vágjuk és besózzuk. Az apró halakat a ponty
fejével, farkával és gerinccsontjaival együtt leveses fazékba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a
zöldpaprikát meg a paradicsomot. Megsózzuk, és bőven
megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel, és addig
főzzük, amíg a halhús teljesen szétfő. Közben megtisztítjuk
és karcsú szeletekre vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát
meg a zellert. Az alaplevet leszűrjük, beletesszük
a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a
besózott halszeleteket, szükség szerint sóval és pirospaprikával utánaízesítjük, végül a levest további 10 perc alatt készre főzzük.

kaloria 310 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink