Forrás: Pásztor Tünde

Zöldséges paradicsomleves parmezános burgonyakockákkal

Félig megfőzünk négy közepes burgonyát héjastul. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hámozás után kis kockákra vágjuk.

Tepsiben szétkenünk 5 dkg vajat, rászórjuk egyenletesen a kis kockákat, meghintjük a reszelt parmezánnal, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Megtisztítjuk, majd vékonyra felszeleteljük a vöröshagymát, a zellert és a maradék két burgonyát, aztán az olívaolajon együtt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zsályát vagy bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk. Beleöntjük a paradicsompürét, egyszer átpirítjuk, majd 1-1,5 liter zöldségalaplével vagy vízzel felengedjük. Jól kiforraljuk.

Amikor már teljesen puha az összes zöldség benne, botmixerrel pürésítjük. Megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá egy kis sót.

kaloria 250 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.