A sertésszűz az egyik legpuhább, szaftosabb, zamatosabb húsféleség, s szinte biztos a siker, ha ehhez az alapanyaghoz nyúlunk. Csak azzal lehet elrontani, ha túlsütjük, mert akkor elveszíti szaftosságát, puhaságát, mely éppen a lényege.
Nos, most a szüzeket 3-4 centis karikákra vágtam, s a hozzávalókkal bepácoltam félórára. A zöldségeket felkockáztam nagyjából 3 × 4 centis darabokra, a hagymát s a paprikát fokhagymás olajjal forgattam át.
A pácolódás végeztével szorosan nyársra húztam az alapanyagokat, majd közepes parázson, egy-egy oldalt 5 percenként átforgatva barnára sütöttem. Érdemes egy átlagos méretű húst megvágni: akkor vagyunk készen, ha az még egy kicsit piroskás, de már nem véres.
A burgonyát fóliába csomagoltam, a grillrácson még a húsnyárs sütése előtt átsütöttem. Mikor a krumpli már puha volt, keresztvágást készítettem, a résekbe egy kis vajat és jó sok reszelt sajtot raktam, mely néhány perc alatt beleolvadt.
A mártáshoz az összetevőket az aprított kaporral elkevertem, és készen is volt az étel.