A tempura készítésénél fontos, hogy minden hozzávaló jéghideg legyen, mert a forró olajban csak így sül kellőképpen ropogósra a bunda.
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd 1 centi széles, 4-5 centi hosszú csíkokra vágjuk.
Olajat forrósítunk egy mély serpenyőben.
A lisztet elvegyítjük a keményítővel, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, és annyi jéghideg vizet öntünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát
kapjunk. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, az sem baj, ha kicsit csomós marad.
A zöldségeket a tésztába mártjuk, majd kisütjük a forró olajban. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk, és azonnal tálaljuk. Adhatunk hozzá bármilyen mártogatni való szószt.