Forrás: Pásztor Tünde

Zöldségrizottóval töltött paradicsomos csirke

Zöldségrizottóval töltött paradicsomos csirke

A csirkét bedörzsöljük sóval, és hagyjuk egy kicsit állni. A rizst egy kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, felöntjük
kétszeres mennyiségű vízzel vagy zöldségalaplével, és fedő alatt megpároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk,
apró darabokra vágjuk, azután 2-3 evőkanálnyi olajon megdinszteljük. Ízesítjük sóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és 2 gerezd zúzott fokhagymával. A párolt rizst összekeverjük a zöldségekkel, az egész
tojásokkal meg a reszelt sajttal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, azután nyomózsákból a csirke fellazított
bőre alá töltjük (ha marad a töltelékből, azt a csirke hasüregébe töltjük). A szárnyast kiolajozott tepsibe tesszük, öntünk alá 2 dl vizet, majd a 150 fokos sütőben, letakarva körülbelül 90 perc alatt megsütjük.
Közben a paradicsomokat leforrázzuk, lehéjazzuk, azután egy kevés olajon sóval és a maradék fokhagymával ízesítve megpároljuk. Amikor elkészült – és a húsnak is csak percei vannak hátra a sütőben –, megkenjük vele a csirkét, így sütjük készre. A maradék paradicsommártást mellé tálaljuk.

kaloria 640 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink