Zsályás libacomb tésztában sült cikóriával

Zsályás libacomb

A libacombot sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. A zsályát leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedett levelét a nagyon vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt a bőr alá nyomkodjuk. A húst a forró olajon minden oldalán megpirítjuk, elősütjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott mogyoróhagymát, felöntjük a levessel, és 1 óra alatt puhára pároljuk, időnként meglocsolva a pecsenyelével.
A húst kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A pecsenyelét ismét felforrósítjuk, leszedjük róla a zsiradékot, és szükség szerint ételsűrítővel besűrítjük
a mártást. A libacombokat a mártással és a cikóriával együtt tányérokra osztjuk. Sült nudlit kínálhatunk hozzá.

Tésztában sült cikória

Közben megtisztítjuk a cikóriát, majd egyenként leválasztjuk a leveleket. A tojássárgájából, a lisztből, a mandulából egy csipet sóval és 1 dl vízzel sima tésztát keverünk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A cikórialeveleket egyenként megmártjuk a tésztában, és adagonként pirosra sütjük a forró olajban.

kaloria 590 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink