Zsemlepuding
Felkockázzuk a zsemléket, és beáztatjuk a vaníliás cukorral ízesített tejbe. Habosra keverjük a tojások sárgáját a puha vajjal és a porcukorral. Kevés lisztben megforgatjuk a mandulát, a mazsolát és a citromhéjat, majd ezt is összedolgozzuk a tojásos keverékkel. Beletesszük a kinyomkodott zsemlekockákat, hozzákavarjuk a két evőkanál lisztet. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert habot. Egy hosszúkás formát kikenünk vajjal, belesimítjuk a masszát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30‑40 perc alatt összesütjük. Langyosan kiborítjuk a formából, vastagabb szeletekre vágjuk, és híg vaníliamártással tálaljuk.
Klasszikus vaníliamártás
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Folyamatos keverés mellett lassan, vékony csíkban hozzáöntjük a forró tejet a cukros tojássárgájákhoz. Az
edényt áttesszük gőz fölé, és, folytatva a kevergetést, pár perc alatt besűrítjük.