Zsemlés májával töltött csirkemell
A töltelékhez kockákra vágjuk a zsemlét. A hagymát felkockázzuk, azután egy kis olajon megfonnyasztjuk egy serpenyőben. Rátesszük a kisebb kockákra vágott májat, és félig megsütjük, kissé átpirítjuk. Hozzáadjuk a zsemlekockákat, majd sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával, majoránnával fűszerezzük. Levesszük a tűzről, és összekeverjük az egész tojásokkal.
Amíg hűl a töltelék, a húsból nagy, nyitott szeleteket vágunk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd az egyik felükre
teszünk egy adagot a májas töltelékből. A húst ezután félbehajtjuk, a széleket összetűzzük, és közepesen forró olajban kisütjük.
Sonkás hagymaragu
Az apróra vágott sonkát egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk. Rátesszük a kis kockákra vágott lila hagymát, s csak annyi ideig pirítjuk tovább, hogy még roppanós maradjon. Végül hozzáadjuk a gyöngyhagymát meg a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.