Zserbó gazdagon
A főtt tojások sárgáját finom szitán vagy levesszűrőn átpasszírozom, majd a porcukorral, a margarinnal és a nyers tojássárgájával habosra keverem. A liszthez hozzáadok 5 dkg őrölt diót, a vanília kikapart belsejét, a reszelt citromhéjat, a sót meg az élesztőt, és gyorsan
összedolgozom, összegyúrom a tojásos keverékkel. Cipót formálok belőle, és letakarva 2 órára a hűtőbe teszem.
A töltelékhez a diót a kakaóval, a kristálycukorral, a narancshéjjal, a rumaromával és annyi baracklekvárral keverem össze, hogy jól kenhető legyen, de ne folyós. Egy kisméretű (21×30 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztát 4 részre osztom, és a lapokat kb.
3-4 mm vastagságúra kinyújtom. Mindegyiket megszórom zsemlemorzsával, és rákenem a háromfelé osztott krémet. A tetejére kerülő lapot kicsit nagyobbra nyújtom, hogy a sütemény oldalát is betakarja. Villával az oldalait eligazgatom, a tetejét megszurkálom. 10-15 percet pihentetem, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon, amit félidőnél mérsékelek, megsütöm. Még forrón megkenem a tetejét megforrósított baracklekvárral, hagyom kihűlni, végül csokimázzal bevonom.