A TÉSZTA
- Összekeverjük a lisztet a cukorral. A hideg vajat beledaraboljuk, majd a vizet hozzáadva összedolgozzuk. Igyekezve csináljuk, hogy ne melegedjen át a tészta. Ha készen vagyunk, kinyújtjuk, majd sütőtapírral bélelt 20 × 30 cm-es tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk, 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
A TÖLTELÉK
- Beáztatjuk a rumba a mazsolát. A töltelékhez a cukorból, a kakaóból és a vízből szirupot főzünk. Belerakjuk a vajat, és hozzáadjuk az egyik összetört tésztalapot. Utána belekeverjük a diót, a meggyet, és a mazsola áztatása után visszamaradt rumból annyit adagolunk hozzá, hogy megfelelő legyen az állaga.
A TETEJÉRE
- Miután teljesen kihűlt, gőz fölött megolvasztjuk a 10 dkg csokit 2-3 evőkanál olajjal, és egyenletesen eloszlatjuk a zserbó tetején.