Forrás: Petrovics György

Zsidó tojás

Zsidó tojás

A tojásokat keményre főzöm, négyet megpucolok és krumplinyomón áttörök. Hozzáadom a lágy margarint,
a mustárt és a nagyon finomra vágott – még jobb a lereszelt – lilahagymát. Sóval, borssal ízesítem ízlés
szerint. A maradék négy tojásból márványtojást készítek. Egy késsel megkocogtatom a héjukat, asztalon
egyszer-kétszer végiggurítom, hogy továbbrepedjen. Egy vöröshagyma héját kifőzöm, s a kemény tojásokat
héjastul a forró hagymalébe teszem, s ott hagyom kihűlni. Macesszal (pászkával) és a megpucolt márványtojással
tálalom.

kaloria 320 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.