Zsuzsanna palacsinta
A hozzávalókból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk, s kiolajozott serpenyőben a palacsintákat megsütjük. Nem baj, ha egy kicsit vastagabbra
sikerülnek.
Ezután a palacsintákat négybe hajtva beletesszük a karamellizált mártásba, majd együtt addig melegítjük, míg a mártás forrni kezd. A kész palacsintákat a mártással tányérokra rakjuk, és narancsgerezdekkel díszítve, forrón tálaljuk.
Mártás
A mártáshoz a narancs levét, a citrom levét, a citrom héját és a narancslikőrt összekeverjük. Egy serpenyőben a cukrot az előbbi likőrös keverék 1 evőkanálnyi
részében felolvasztjuk, és aranybarnára karamellizáljuk. Kockára vágva hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg el nem olvad.