Előkészítés: 15 perc Kelesztés: 12 óra + 30 perc Sütés: 50 perc
Összekeverjük a lisztet a sóval és az élesztővel, majd hozzáöntjük a vizet, és fakanállal összevegyítjük. Nokedlitészta sűrűségű lesz. Letakarjuk, és 12-24 órát hagyjuk állni a konyhapulton.
Az erősen elfolyósodott masszát lisztezett deszkára öntjük, a tetejét is meglisztezzük, és óvatosan cipóvá hajtogatjuk. Letakarjuk, ismét kelesztjük félórát.
Egy kerek, 22 cm átmérőjű, 8-10 cm magas, fedeles jénai tálat kibélelünk sütőpapírral. Rárakjuk a fedelét, betesszük a sütőbe, és 250 fokra felfűtjük.
Óvatosan kivesszük a tűzforró tálat, átemeljük bele a cipót, lefedjük, és félórán át sütjük. Utána levesszük a fedelét, és még 20-25 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor letakarjuk egy darab alufóliával.