Zsuzsi habos kedvence

Zsuzsi habos kedvence

6 tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, majd a masszát óvatosan belekeverjük a maradék cukorral kemény habbá vert a tojásfehérjébe. Ezután óvatosan – hogy a hab össze ne törjön – hozzáadjuk a lisztet, és a piskótatésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, vajjal kikent, kerek tűzálló tálra tesszük, és alaposan meglocsoljuk a rummal ízesített tejjel. A krémhez a maradék 6 tojás sárgáját, a tejszínt, valamint a csokoládét 10 dkg porcukorral állandó keverés közben gőz fölött sűrűre főzzük, majd a krémmel leöntjük a tésztát. A megmaradt 6 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a baracklekvárt, majd a tojáshabbal bevonjuk a piskótakupacot. A süteményt 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a habot aranysárgára pirítjuk.

kaloria 360 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.