Zöldséges tócsni
Meghámozzuk a hagymákat, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A kápia paprikát is felaprítjuk. A megtisztított sárgarépát finomra, a megmosott cukkinit durvára reszeljük. Egy lábasban megforrósítunk egy evőkanál olajat. Rádobjuk a hagymakockákat, az összevágott paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és összesütjük. Ráöntjük a zöldségalaplevet vagy a vizet, felforraljuk, majd lassan, kevergetve hozzáöntjük a darát. Állandó keverés mellett, alacsony hőmérsékleten megfőzzük a darát körülbelül öt perc alatt. Végül hozzákeverjük a tojást, azzal már nem főzzük.
Kétfelé osztjuk a masszát. Az egyik feléhez hozzádolgozzuk a répát, a másik feléhez pedig a cukkinit. Mindkettőt sóval és borssal ízesítjük. Mindegyikből 16-20 lapos pogácsát formázunk. Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben, és pár perc alatt megsütjük benne a zöldségpogácsákat. A kész tócsnikat konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. 100 fokra melegített sütőben tartjuk tálalásig, hogy ne hűljenek ki.
Snidlinges mártás
A mártáshoz összekeverjük a majonézt a joghurttal, a mustárral és a felkarikázott metélőhagymával. Hozzányomjuk a fokhagymát, átkeverjük, sózzuk-borsozzuk, s tálalásig hideg helyen tartjuk.