Piskóta
A felkockázott aszalt szilvát forrásban lévő vízbe rakjuk, és addig hagyjuk benne, amíg felpuhul (nem szabad főzni). Leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. Az egész tojásokat keverőtálba tesszük, és belekaparjuk a vaníliarúd belsejét. A szilvára ráöntjük a rumot. A vajat a porcukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojáskeveréket, és könnyű krémmé keverjük. A kihabosított alapot ráöntjük a szilvára, majd könnyedén összekeverjük úgy, hogy közben hozzászórjuk az előre összekevert szárazanyagokat. Nem szabad túl sokáig keverni, mert nagyon tömörré válik. A masszából három darab 23 cm átmérőjű és 1 cm magas lapot sütünk 210 fokon.
Marcipánkrém
A marcipánkrémhez a tej 2/3-ad részét a cukorral felforraljuk, és fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt marcipánokat, majd a maradék tejjel elkevert tojást. Keverjük, hogy ne legyen csomós, s hogy le ne égjen. Főzés után turmixoljuk.
Csokikrém
A csokikrémhez a tej 2/3- adát a cukorral felforraljuk, majd kevergetve apránként hozzáadjuk a felolvasztott csokival elkevert kakaót, és a maradék tejjel elkevert tojást. Sűrűsödésig főzzük, ezután turmixoljuk.
Továbbá
A lapokat megkenjük a pálinkás sziruppal, majd bőven szilvalekvárral, és megszórjuk őrölt pörkölt dióval. Az első lapot betesszük egy tortakarikába, megkenjük a csokikrémmel (keveset félre teszünk a tetejére). Ráhelyezzük a következőt, s megkenjük a marcipánkrém
felével. A harmadik lapot is marcipánkrémmel vonjuk be, csokikrémmel megmárványosítjuk a felületét. Hűtőbe tesszük, és tejszínnel, aszalt szilvával, pörkölt mandulával díszítjük.