Egyszerre székely, erdélyi és magyar. Nagyon finom, nagyon édes és egyszerűen imádjuk! Ez bizony a kürtöskalács, amelynek elkészítése során, az édes kelt tésztából szalagot sodornak, és csonkakúp alakúra sütik. Mehet rá a cukor és a forró vajjal, majd faszénparázson megsütik. Sütés után újabb adag cukor helyet, majd ízesítésnek fahéj, kakaó, dió, de akár mák is kerülhet rá. Hogy pontosan hol bukkant fel először a kürtős fagyi, arról sokan vitatkoznak a neten. Az biztos, hogy a fagylalttal megtöltött, kürtőskalácsból készült tölcsért az internet egy cseh cukrászdához kezdték igazán felkapni, valamikor 2016-ban. Azóta hódító útjára indult, és már nálunk is elérhető. De akár otthon is elkészíthető! Kattints a linkekre, hogy megtudd, hogyan készül!
A kürtöstölcsér receptjét itt találod!
A fagyi receptjét itt!
[eadvert]