Próbáld ki és gyakorold be már most, hogy húsvétra rutint szerezz a tojásfőzésben. Mutatjuk a praktikákat!

3 fantasztikus tipp tojásfőzéshez

1. FŐTT TOJÁS A SÜTŐBŐL

Nem elírás! Készíts elő egy 12 darabos muffintepsit, és minden mélyedésbe helyezz egy tojást. (Nem szükséges kiszúrni a héjukat.) Kapcsold be a sütőt 160-165 fokra, és süsd a tojásokat a sütő középső részében 30 percig. Ezután hűtsd le mindet egy tál jeges vízben 10 perc alatt. Ennek köszönhetően a sárgájuk körül nem képződik szürkés vagy zöldes réteg, továbbá a héjukat is gyerekjáték lefejteni.

[eadvert]

Remek megoldás, ha egyszerre akarsz sok kemény tojást főzni húsvétra vagy egy nagy adag rakott krumplihoz. Ha nincs muffintepsid, akkor egyszerűen tedd a tojásokat a sütő rácsára, és tolj alájuk egy sütőpapírral vagy alufóliával letakart közönséges tepsit a biztonság kedvéért.

2. BUGGYANTOTT TOJÁS MUFFINTEPSIBEN

Tapadásmentes muffintepsi mélyedéseibe önts egy kevés vizet, majd minden formába üss egy tojást. Süsd a 160-170 fokos sütőben 8-10 percig, majd emeld ki a félkemény tojásokat kanállal! Ezzel a megoldással könnyedén, ecet nélkül készíthetsz sok tojást jó étvágyú családnak reggelire vagy feltétnek főzelékre, szendvicsre.

3. VARÁZSOLJ SÁRGA FŐTT TOJÁST!

Tegyél egy tojást ruhaujjba vagy régi harisnyába, majd mind a két oldalán kötözd össze az anyagot, hogy a tojás ne tudjon csúszkálni. Ezután pörgesd meg néhány alkalommal, mintha ugróköteleznél. Ezáltal a tojás fehérje és sárgája a héjon belül teljesen összekeveredik. Végül főzd meg a tojást hagyományosan vízben vagy a fent leírtak szerint. Ha meghámozod, a belseje egységesen sárga lesz, nem különül el a fehérje. Kiválóan használhatod szendvicsek, saláták, hidegtálak dekorálására. Kicsit fáradságos módszer, de a végeredmény mindenkit elkápráztat.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.