Hoztunk néhány tippet, amivel felgyorsíthatjuk a konyhai műveleteket. Egyszerűek, mint az egyszeregy és értékes perceket spórolhatunk velük.

5 tipp, hogy lerövidítsd a főzési időt

1. KEZD A FORRALÁSSAL!
Néha igazából nem is az tart sokáig, amíg megfő az étel, hanem, amíg felforr a víz. Éppen ezért érdemes az első lépések közé sorolni a vízforralást, amíg ez megtörténik, előkészítheted a hozzávalókat. Így máris nyersz egy csomó időt!

2. VÁGD ÖSSZE!
A nagyobb darabok lassabban főnek meg. Így, ha sietsz, érdemes szeletekben gondolkodni. Például, ha a csirkemellet felszeleteled főzés előtt, sokkal hamarabb kész lesz. A szeleteléssel töltött idő többszörösét nyered vissza

3. DUPLÁZD MEG!
Néhány ételt, amit úgyis egyszerre fogyasztasz majd, együtt is megfőzhetsz. Dupla haszon, mert így nemcsak időt spórolsz, de mosogatnod is kevesebbet kell. Ha például babot készítesz vagy zöldséget párolsz, nyugodtan rárakhatod a halat vagy a csirkehúst mielőtt lefeded. Így egyszerre készül el a köret és a feltét.

4. SZELETELD EGYSZERRE!
Ha több mindent fel kell vágnod az adott étel elkészítéséhez, ne külön-külön csináld! Ha nagyjából felvágod a dolgokat, majd egyszerre aprítod őket össze néhány mozdulattal, sokkal gyorsabb lesz. Ha zöldségekről van szó, érdemes őket együtt is megmosni még a vágás előtt, egy nagy szűrőben.

5. OLVASZD MEG!
A vajjal úgy tudsz gyorsan bánni, ha előtte hagyod egy kicsit kiolvadni. De mi van akkor, ha elfelejtetted kivenni a hűtőből és extra gyorsan kellene megkenned egy csomó szendvicset? Van megoldás, rakd be a mikroba pár másodpercre és azonnal kenhetővé válik!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.