A húsvét elképzelhetetlen sonka, torma, tojás – és persze fonott kalács nélkül. Varázsoljuk még finomabbá a bevált receptet!

4 extra tipp a tökéletes húsvéti kalácshoz

1. ÍZESÍTSÜK A TÉSZTÁT BORSSAL!
A húsvéti sonkához manapság általában édeskés foszlós kalácsot kínálunk. Régi magyar receptgyűjteményekben azonban törött bors is szerepel a hozzávalók között.

2. ÍGY SÜSSÜK ARANYSZÍNŰRE!
A tepsiben duplájára nőtt fonatot sütés előtt, ecset segítségével kenjük meg egyenletesen egy felvert tojással, hogy szép aranysárga legyen. Ha barnásra szeretnénk, akkor keverjünk egy kis porcukrot a tojáshoz.

3. DÍSZÍTSÜK MAGVAKKAL, CUKORSZÓRÁSSAL!
A tojással megkent nyers kalácsot tetszés szerint meghinthetjük mákkal vagy más magvakkal, továbbá szeletelt mandulával és dekorcukrokkal. Jégcukrot házilag is előállíthatunk, ha 5 dkg kristálycukrot alaposan elkeverünk 1 tk vízzel, majd a képlékeny masszát tésztakiszedőn átnyomkodjuk egy sütőpapírral leterített tepsibe. Szárítsuk a 70 fokos sütőben 30 percig, végül hagyd a kikapcsolt sütőben másnapig!

4. VIGYÉL BELE SZÍNT!
Hármas fonat esetén fessünk meg egy adag tésztát kakaóporral barnára, egy adagot pedig matchatea-porral, esetleg finomra őrölt pisztáciával zöldre. A siker nem marad el!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.