Nincs konyha, ahol a fakanál ne lenne megtalálható. Sok alternatívája született már a modern korban, mégis a profik, minden műanyag csodakanállal szemben erre esküsznek.

5 ok, amiért a fakanál a kedvenc konyhai eszközünk

1. TARTÓSAK

A fakanalak rendkívül erősek és tartósak, ami azt jelenti, hogy olyan sűrű masszák keverésére, mint például a kása-félék vagy a kelt tészták is alkalmasak. Ráadásul, szilárdságuknál fogva egészen az edény aljáig lenyúlva keverhetünk velük, mindezt úgy, hogy közben nem sértik fel az edény alját. Ezért tökéletesek például, ha tapadásmentes egényekkel, serpenyőkkel dolgozunk.

2. BÍRJÁK A MELEGET

A másik nagyon szeretnivaló tulajdonságuk a fakanalaknak az, hogy hőállóak. A fém eszközök könnyedén átforrósodhatnak, a műanyagok elolvadhatnak, ha például a forró serpenyőn pihentetjük őket. A jó öreg fakanalakkal ilyesmi nem történhet.

3. MINDENHEZ PASSZOLNAK

Egyszerűen minden típusú és jellegű étel keverésére tökéletes. Sütéskor kevert süteményeknél kiváló szolgálatot tehetnek, de könnyű levesekhez, selymes mártásokhoz és szószokhoz – de többféle, sűrű textúrájú hozávaló összekeveréséhez is helyes választás.

4. VÁLTOZATOS FORMÁK – VÁLTOZATOS KÉPESSÉGEK

Mivel számos mértben és formában kaphatóak, tulajdonképpen nincs olyan étel, aminek készítésére ne lenne alkalmas egy fakanál, egyedül a keményre vert tojás- és a tejszínhab óvatos beleforgatásához jobb szilikonspatulát használni.

5. ÉLETHOSSZIG TARTÓ HŰSÉG

Mindezen jó tulajdonságaik miatt jó, ha minél tovább velünk maradnak – és bizony a szavatosságuk, a megfelelő ápolással, akár élethosszig is tarthat. Soha ne hagyjuk őket vízben ázni, soha ne tegyük mosogatógépbe sem! Meghálája majd.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.