1. Ha a palacsinta tésztáját szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük el, cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
[eadvert]
2. Ha a palacsintába pici élesztőt és napraforgóolajat is teszel, sokkal puhább és tovább friss lesz.
3. Én a palacsinta tésztájába kevés olajat, cukrot, és pudingport is teszek, így sokkal finomabb, és biztosan nem szakad szét.
4. Vigyázz, a palacsinta tésztájának összeállításánál kevés cukrot rakj bele, mert különben leragad a palacsintasütő aljára, aztán darabokban szedheted ki!
5. A palacsinta tésztájába keverj 2-3 evőkanál olajat (mennyiségtől függően), az első palacsinta alá még öntesz olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!
+1 Ha minden elveszett…
Ha leragad a palacsintatészta, hiába minden, keverj hozzá búzadarát, és készíts belőle császármorzsát! Öntsd le lekvárral, és már tálalhatod is.