Sós trükkök
- A salátát nagyszemcsés durva sóval sózzuk így sokkal finomabb és egészségesebb is lesz. A sót az utolsó pillanatban adjuk hozzá, közvetlenül a szervírozás előtt! Ahhoz, hogy a friss zöldségek még finomabbak legyenek, adjunk hozzá egy csipet cukrot is a sóval együtt.
- Mielőtt a kávét lefőznénk, adjunk hozzá egy csipet tengeri sót, és egy csipetnyi fahéjat. Ezek segítenek kihozni az ital ízét, ami hihetetlenül zamatos lesz!
- Ahhoz, hogy tökéletes legyen a torta tésztája csak a mennyiségekre kell odafigyelni, ami nagyon egyszerű. A liszt mennyiségének, a tojás, a vaj és a cukor mennyiségével grammban meg kell egyeznie! Ezeken kívül a tésztába mindenképpen tegyünk egy csipetnyi sót, még akkor is, ha édes tésztát, süteményt készítünk! Az állaga és az íze is sokkal jobb lesz tőle.
Vizes trükkök
- Ha salátát készítünk, érdemes előtte 15 percig hideg vízben áztatni a vöröshagymát, hogy enyhítsük az ízét és a többi összetevő is érvényesülni tudjon.
- A rántotta készítésekor ne csak olajat, hanem vizet is használjunk! Hogy mikor? Amikor a tojás már megszilárdult, öntsünk egy kevés vizet a serpenyőbe. A rántotta alja nem fog megégni, ízre is jobb lesz és egy kissé egészségesebbé is válik.
- Mielőtt megsütnénk, töröljük szárazra a hússzeleteket! Garantált, hogy ropogósra, aranybarnára fog sülni!
Alkoholos trükkök
- Ha tésztát sütünk, adjunk hozzá némi alkoholt is (például vodkát, rumot vagy konyakot), sokkal ropogósabb és illatosabb lesz a végeredmény.
- A bab ízét remekül fel lehet dobni, egy kis sörrel, amit főzés közben érdemes hozzáadni. Igazán étvágygerjesztő lesz.
Szódás trükkök
- A szódabikarbóna még az igencsak kemény húst is megpuhítja! Hintsünk egy keveset a nyers húsra, még az elkészítés előtt, hagyjuk 15 percig állni, majd mossuk le hideg vízzel. A végeredmény igazán omlós lesz!
- A kicsit már kesenyés, másnapos teát egy pici csipetnyi szódabikarbóna eszméletlenül frissítővé varázsolhat – érdemes kipróbálni!