Bár egy csésze tea elkészítése nem tűnik túl bonyolult dolognak, azért van néhány apró baki, amit sokan elkövetünk a készítése során. Ha azonban a következő néhány dologra odafigyelsz, garantált a tökéletes tea!

5+1 hiba, amit teafőzés közben elkövethetsz

1. TÚL FORRÓ A TEAVÍZ

[eadvert]

A túl magas hőmérséklet hatására a tealevelek keserűek lesznek. Ráadásul tanulmányok szerint a túl forró víz olyan egészséges vegyületeket is elpusztíthat a teában, mint például a katekinek, amik jelentős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. Ha már apró buborékok jelennek meg a víz tetején, ne forrald tovább, így garantált a tökéletes teavíz.

2. TÚL RÖVID IDEIG/TÚL SOKÁIG ÁZTATOD BENNE A FILTERT

Ha túl sokáig hagyod a vízben a filtert, a teád kesernyés lehet, mivel tanninok szabadulnak fel. Azonban ha túl hamar kiveszed, nem lesz elég zamatos. A filter ázási ideje a tealevelektől függ: a fehér teákat 1-3 percig, a zöld teákat 3 percig, a fekete teákat pedig 3-5 percig érdemes áztatni.

3. NEM TEÁS CSÉSZÉBE ÖNTÖD A TEÁT

A széles szájú teás csésze lehetővé teszi, hogy tea teteje hamar kihűljön, így az első pár korty után nem égeted le vele a nyelvedet. Sekélységének köszönhetően pedig sokkal hamarabban ki fog hűlni a csésze teljes tartalma is.

4. NEM HASZNÁLSZ TEÁSKANNÁT

Ha nem jeges teát szeretnél készíteni, akkor érdemes teáskannát használnod. A kanna ugyanis segít abban, hogy a tea később hűljön ki, mint például egy sima kancsóban.

A cukor és a tej hozzáadása nem feltételül csökkenti a tea egészségügyi előnyeit, de növeli a kalóriák számát. Ezek hozzáadásával akár 69 kalóriával is növelheted a csészéd tartalmát. Ha azonban édesen és tejesen szereted, cukor helyett használj inkább mézet, tejből pedig válassz alacsonyabb kalóriatartalmút.

+1 TEAFŐZÉS UTÁN KIDOBOD A TEAFILTERT

Talán nem is gondolnád, mi mindenre jó lehet egy használt teafilter! Akár égési sérülések enyhítésére és szagtalanításra is használhatod!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.