HÉJASTUL
Számos zöldséget, így a cukkinit, a sárgarépát és az uborkát is felesleges meghámozni felhasználás előtt, elég alaposan megmosni őket.
REND A LELKE
Ha a kis üvegekbe töltött fűszereket ábécésorrendben rendezed el a szekrényben, hamarabb megtalálod, amit keresel.
HAGYMACSERE
Amikor egy recept hozzávalói között hagyma is szerepel, akkor az általában vöröshagyma, amit meg kell hámozni, majd fel kell aprítani. Az étel jellegétől függően dolgozhatsz újhagymával is, ezt sokkal egyszerűbb megtisztítani és felkarikázni.
GONDOS FELKÉSZÜLÉS
A profi szakácsok minden hozzávalót és kelléket előkészítenek, mielőtt nekilátnak a főzésnek. A hatékony módszerre egy francia konyhai szakkifejezés is akad: a Mise en Place.
GYŰJTSD EGYBEN!
Tegyél ki egy tárolóedényt a pultra a főzés közben keletkező szemétnek, pl. a tojás- és krumplihéjnak, a csomagolóanyagoknak. Az előkészítés végeztével mindent egyszerre dobj ki.
ÉLES KÉSEK
Ha tompa késsel dolgozol, azzal feleslegesen rabolod a saját idődet, és csak kellemetlenséget okozol magadnak. Rendszeresen élezd meg a vágóeszközt!
[eadvert]