Bármennyire szeret is az ember főzni, olykor jól jön, ha nem kell túl sok időt a konyhában tölteni. Íme néhány bevált praktika!

6 egyszerű trükk, hogy gyorsabban elkészüljön az ebéd

HÉJASTUL

Számos zöldséget, így a cukkinit, a sárgarépát és az uborkát is felesleges meghámozni felhasználás előtt, elég alaposan megmosni őket.

[eadvert]

REND A LELKE

Ha a kis üvegekbe töltött fűszereket ábécésorrendben rendezed el a szekrényben, hamarabb megtalálod, amit keresel.

HAGYMACSERE

Amikor egy recept hozzávalói között hagyma is szerepel, akkor az általában vöröshagyma, amit meg kell hámozni, majd fel kell aprítani. Az étel jellegétől függően dolgozhatsz újhagymával is, ezt sokkal egyszerűbb megtisztítani és felkarikázni.

GONDOS FELKÉSZÜLÉS

A profi szakácsok minden hozzávalót és kelléket előkészítenek, mielőtt nekilátnak a főzésnek. A hatékony módszerre egy francia konyhai szakkifejezés is akad: a Mise en Place.

Tegyél ki egy tárolóedényt a pultra a főzés közben keletkező szemétnek, pl. a tojás- és krumplihéjnak, a csomagolóanyagoknak. Az előkészítés végeztével mindent egyszerre dobj ki.

ÉLES KÉSEK

Ha tompa késsel dolgozol, azzal feleslegesen rabolod a saját idődet, és csak kellemetlenséget okozol magadnak. Rendszeresen élezd meg a vágóeszközt!

Így lesz szuperropogós és fűszeres a házi chips!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.