1. Csak friss, szobahőmérsékletű tojásokkal dolgozzunk!
2. Az emulziót gőz fölött készítsük, de ügyeljünk arra, hogy a gőz ne legyen túl forró, mert a tojások 82 fok felett elkezdenek főni, a bennük lévő fehérjék kicsapódnak és a mártás nem lesz sima.
3. Az olvasztott vaj legyen meleg, de ne legyen 82 foknál forróbb!
4. Ez a mártás csak legalább 82% zsírtartalmú vajjal működik, csökkentett zsírtartalmú vajkészítményekkel nem.
5. A hollandi mártást mindig frissen készítsük. A benne lévő nyers tojás miatt ugyanis nem szabad hosszasan állnia, hiszen úgy elszaporodhatnak benne a kártékony baktériumok.
6. A már kész mártást 40-45 fokos vízfürdőben eltarthatjuk egy darabig, de 2-3 óránál ne álljon ott tovább.