- A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthetsz tortareszeléket: érdemes táblás étcsokoládét venni, és otthon lereszelni
- Ne öntsük ki a befőttek levét – salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
- Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
- Amikor olcsóbb citromot látunk, vásároljunk akár 1-2 kg-t is! A jól megmosott gyümölcs héját reszeljük le, és cukorral összekeverve tegyük egy műanyag, zárható tetejű edénybe, és fagyasszuk. Süteményekhez kiváló. A levét facsarjuk ki, és jégkockakészítőbe téve fagyasszuk le. Bármikor elővehetjük tea, limonádé ízesétéséhez – de a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!
- Maradék cukros darált diót vagy mákot ne dobjuk ki! Tegyük alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy, nem avasodik meg, bármikor „feljavíthatunk” vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!
- Madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz!
- Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükségünk van rá, 24 órával felhasználás előtt vegyük ki a mélyhűtőből.
[eadvert]