A japán sajttorta egyszerű és nagyszerű, mint a legtöbb tökéletes sütemény. Tulajdonképpen egy kevert tészta, egyetlen rétegből áll. Önmagában is nagyon finom, de tunningolhatjuk valamilyen öntettel is.

A japánok sajttortában is verhetetlenek

A japán sajttorta maga a csoda. Pár perc alatt összekeverjük, és már mehet is a sütőbe. Az íze és az állaga fantasztikus. Ráadásul a diétázók is fogyaszthatják, mivel gluténmentes és nagyon könnyen cukormentessé tehető. Sokak szerint ez a világ legjobb sajttortája. Ráadásul elég nehéz elrontani.

Fehér csokis japán sajttorta
Hozzávalók (egy 18-20 cm-es kerek formához):
3 tojás
13 dkg sajtkrém
13 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál gluténmentes liszt
1 evőkanál mandulaliszt
1 csipet só
1 kezeletlen citrom
porcukor a tetejére

Apróra vágjuk a fehér csokit, a tojást szétválasztjuk. Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Hozzáadjuk a krémsajtot, és összeolvasztjuk. Levesszük a gőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat. Ízesítjük citromlével, belereszeljük a citrom héját. Végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot és a sóval elkevert kétféle lisztet.

Egy kicsi tortaformát kívülről körbeveszünk több réteg alufóliával, belülről kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a masszát. Tepsibe rakjuk, vizet öntünk köré. 180 fokon sütjük 15 percet, utána 160 fokon még körülbelül egy fél órán át. (Akkor jó, ha belül még szinte folyik, a széle pedig éppen megszilárdult). Nem szabad túlsütni, mert akkor elveszíti a szaftosságát. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral. Érdemes valamilyen mártást kínálni mellé.

Tejcsokis japán sajttorta
Hozzávalók:
3 tojás
13 dkg sajtkrém
13 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál gluténmentes liszt
1 evőkanál mandulaliszt
1 csipet só
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg étcsoki
1 teáskanál kókuszzsír
tejszínhab

Apróra vágjuk a tejcsokit, a tojást szétválasztjuk. Gőz felett megolvasztjuk a csokit. Hozzáadjuk a krémsajtot, és összeolvasztjuk. Levesszük a gőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat. Ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral. Végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot és a sóval elkevert kétféle lisztet.

Egy kicsi tortaformát kívülről körbeveszünk több réteg alufóliával, belülről kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a masszát. Tepsibe rakjuk, vizet öntünk köré. 180 fokon sütjük 15 percet, utána 160 fokon még körülbelül egy fél órán át. (Akkor jó, ha belül még szinte folyik, a széle pedig éppen megszilárdult). Nem szabad túlsütni, mert akkor elveszíti a szaftosságát.

Ha kihűlt, a tetejét megcsíkozzuk a kókuszzsírral összeolvasztott étcsokoládéval. Végül tejszínhabrózsákat nyomunk rá. Jól illik hozzá valamilyen gyümölcsragu.

Erdeigyümölcs-ragu
Hozzávalók:
25 dkg vegyes bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)
1 teáskanál keményítő
cukor vagy cukorhelyettesítő
1 csipet őrölt kardamom
1 evőkanál tojáslikőr

Egy kislábasba szórjuk a gyümölcsöt, tíz percig főzzük kevergetve. Ekkor hozzákeverjük a kardamomot és a keményítőt, összeforraljuk. Ha levettük a tűzről, akkor édesítjük ízlésünk szerint, és egy kis tojáslikőrrel tesszük pikánssá az ízét.

Csokoládémártás
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
1 csipet fahéj

Felforrósítjuk a tejszínt körülbelül 50 fokosra. Beleszórjuk a lereszelt étcsokoládét, fakanállal addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad benne. Csipetnyi fahéjjal ízesítjük. Hűtőszekrényben tároljuk.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink