Remek vendégfogadó lehet a következő összeállítás. Különleges ízesítésű, ropogósra sütött csirkecomb kétféle egyszerű, de nagyszerű körettel. A baconbe tekert zöldbab csodás ízét a sülő szalonna adja meg, a sajtos zöldségnyárs pedig finoman hangolt ízorgia, minden falatnak más az íze.
Szójás-kólás csirkealsócomb
Hozzávalók:
8 csirkealsócomb
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál ketchup
1 dl kóla
1 teáskanál fokhagyma-granulátum
só
bors
Összekeverjük a mézet a szójaszósszal, a ketchuppal, a kólával, a fokhagyma-granulátummal, tetszés szerinti mennyiségű sóval és borssal. Alaposan összeforgatjuk a csirkecombokkal, és hideg helyen hagyjuk egy órán át pácolódni. Beletesszük a sütőbe, és 140 fokon sütjük 30-40 percig, közben többször átforgatjuk.
Baconbe tekert ceruzabab
Hozzávalók:
8 szelet bacon
80 dkg ceruzabab
só
cukor
Sós, cukros vizet forralunk. Beledobjuk a fagyos zöldbabot, és pár percig főzzük. Utána leszűrjük, jó szárazra lecsöpögtetjük.
Nyolc-tíz részre osztjuk a babot, az egyes csomagokat becsavarjuk baconbe. Berakjuk a sütőbe, és 170 fokon addig sütjük, míg a bacon meg nem pirul.
Halloumi sajtos zöldségnyárs
Hozzávalók:
25 dkg halloumi sajt (vagy más jó minőségű grillsajt)
1 lila hagyma
fél-fél színes kaliforniai paprika
4 gomba
fél padlizsán
fél cukkini
2 evőkanál olaj
só
bors
A zöldségeket szükség szerint tisztítjuk. Minden alapanyagot nagyjából egyforma kockára felvágunk. Egy tálban összeforgatjuk az olajjal, sózzuk és borsozzuk. Váltakozva kis bambusznyársakra felhúzzuk. 170 fokon sütjük, körülbelül tíz percig. Közben többször megforgatjuk.