Egyre több háztartásban jelenik meg az air fryer, ez a kicsi, nehezen megnevezhető sütő. Angol neve igazi nyelvtörő, magyarul forró levegős sütőnek hívjuk, hát ez meg végtelen hosszú. Reméljük, lesz majd valami jó magyar neve, persze addig is bőszen használjuk. Gyűjtöttünk hozzá pár jó kis receptet.

A legújabb konyhai kedvencünk

Remek vendégfogadó lehet a következő összeállítás. Különleges ízesítésű, ropogósra sütött csirkecomb kétféle egyszerű, de nagyszerű körettel. A baconbe tekert zöldbab csodás ízét a sülő szalonna adja meg, a sajtos zöldségnyárs pedig finoman hangolt ízorgia, minden falatnak más az íze.

Szójás-kólás csirkealsócomb
Hozzávalók:
8 csirkealsócomb
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál ketchup
1 dl kóla
1 teáskanál fokhagyma-granulátum

bors

Összekeverjük a mézet a szójaszósszal, a ketchuppal, a kólával, a fokhagyma-granulátummal, tetszés szerinti mennyiségű sóval és borssal. Alaposan összeforgatjuk a csirkecombokkal, és hideg helyen hagyjuk egy órán át pácolódni. Beletesszük a sütőbe, és 140 fokon sütjük 30-40 percig, közben többször átforgatjuk.

Baconbe tekert ceruzabab
Hozzávalók:
8 szelet bacon
80 dkg ceruzabab

cukor

Sós, cukros vizet forralunk. Beledobjuk a fagyos zöldbabot, és pár percig főzzük. Utána leszűrjük, jó szárazra lecsöpögtetjük.
Nyolc-tíz részre osztjuk a babot, az egyes csomagokat becsavarjuk baconbe. Berakjuk a sütőbe, és 170 fokon addig sütjük, míg a bacon meg nem pirul.

Halloumi sajtos zöldségnyárs
Hozzávalók:
25 dkg halloumi sajt (vagy más jó minőségű grillsajt)
1 lila hagyma
fél-fél színes kaliforniai paprika
4 gomba
fél padlizsán
fél cukkini
2 evőkanál olaj

bors

A zöldségeket szükség szerint tisztítjuk. Minden alapanyagot nagyjából egyforma kockára felvágunk. Egy tálban összeforgatjuk az olajjal, sózzuk és borsozzuk. Váltakozva kis bambusznyársakra felhúzzuk. 170 fokon sütjük, körülbelül tíz percig. Közben többször megforgatjuk.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink