A sütemények, torták alapja a tészta, amely, ha nem habkönnyű, állagával tönkreteszi az egész desszertet. Íme 3 szabály, melyet be kell tartani sütésnél!

A levegős tészta 3 titka

1. A tojásokat egyesével dolgozd bele!

[eadvert]

Kétségkívül kényelmesebb és gyorsabb, ha a tojásokat egyben adod a masszához. Mégis inkább külön dolgozd bele a sárgájákat, a végén pedig a fehérjékből vert habot, mert abba annyi levegőt juttathatsz, hogy a tésztád szinte elrepül!

2. A sütőport keverd el a liszttel!

A sütőportól, valamint a szódabikarbónától sütés közben szépen feljön a tészta. Ezek a kémiai lazítóanyagok jobban kifejtik a hatásukat, ha előzőleg egyenletesen eloszlatod őket a lisztben.

3. Gyors mozdulatokkal dolgozz!

Minél rövidebb idő alatt keverd össze a masszát, majd ne hagyd sokáig állni, mert ha elillan belőle a levegő, akkor a tészta összeesik.

8 piskótatekercs, amiből egy rúd nem elég

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink