Hozzávalók:
A palacsintához:
3 tojás
3,6 dl tej
180 g finomliszt
1 csipet só
1 nagy csipet kristálycukor
2 evőkanál olaj
A diótöltelékhez:
100 g porcukor
200 g darált dió
100 g baracklekvár
A mákos töltelékhez:
100 g porcukor
150 g mák
160 g szilvalekvár
Először a töltelékeket készítjük el. A darált mákhoz adjuk a porcukrot és összekeverjük. Ugyanígy járunk el a darált dióval is.
A palacsintatésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat simára keverjük a cukorral, a sóval és a tejjel. Apránként hozzáadjuk a lisztet és az olajat, majd csomómentesre keverjük.
A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás masszába. Nem baj, ha apróbb habgaluskák is maradnak benne.
Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk, és közepes hőfokon megsütjük a 3-5 mm vastagságú palacsinta egyik oldalát, míg a teteje mattá nem válik.
Egy tányérra csúsztatjuk a palacsintát, megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk diótöltelékkel.
Ugyanígy megsütjük a következő palacsintát is, rácsúsztatjuk a mákos palacsinta tetejére. Ezt szilvalekvárral kenjük meg, és máktöltelékkel szórjuk meg.
Így sorakoztatjuk egymásra az összes palacsintát. Az utolsót a sült felével felfelé csúsztatjuk a tornyunkra. Porcukorral meghintve, tortaszerűen szeletelve kínáljuk.