A következő módszerekkel olyan finom lesz a sült szalonnád, mint eddig még soha.

Így lesz istenien ropogós a bacon – 3 tipp!

1. SERPENYŐBEN
Tedd a baconöket a serpenyőbe (a legjobb az öntöttvas serpenyő) még azelőtt, hogy bekapcsolnád a tűzhelyet. Ezután alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon kezdd el melegíteni. A bacon szép lassan elkezdi kiengedni a benne található zsírokat, majd egyre hangosabban sercegni kezd – ha már serceg, fordítsd át a másik oldalára. Süsd mindkét oldalát egyenletesen addig, amíg tökéletesen ropogós nem lesz. Ha elkészült, a serpenyőből kivéve helyezd őket papírtörlőre, és itasd le róluk a zsírt.

[eadvert]

2. SÜTŐBEN
Ez a legjobb választás akkor, ha nagyobb adag bacont szeretnél készíteni, hiszen egy tepsiben több szalonna fér el, mint a serpenyőben – ráadásul a tűzhelyet is szabadon hagyod, így közben mást is készíthetsz. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és tedd rá a szalonnákat egy fóliával/sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsd őket, majd ha elkészültek, szedd ki őket egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy ne ússzanak a zsírban.

3. MIKRÓBAN
Egy mikrózható tálat bélelj ki 4 réteg papírtörlővel, majd helyezd rá a bacon szeleteket (Csak 1 rétegben), és még 2 réteg papírtörlővel takard le őket, hogy beszívják a felesleges zsírt. A szalonnákat a legmagasabb fokozaton mikrózd 1 percig (ha nem sültek meg teljesen, akkor további 30 másodpercig). Miután elkészült, szedd ki a szeleteket a tányérodra, és már kész is!

Ezzel az 5 étellel előzheted meg a szívbetegséget

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.