A hétvégéket azért is szeretjük, mert ilyenkor több időnk jut reggelizni. A rántotta az egyik legkedveltebb tojásos reggeli. Ám bármennyire is tűnik elronthatatlannak, olykor előfordul, hogy nem sikerül tökéletesre. Segítünk, hogy ne kövesse el hibákat. Vigyázat, ezentúl mindenki önnél akar majd reggelizni!

A tökéletes rántotta 6 titka

1. Ne adjon hozzá tejet!

Lehetőleg tanyasi tojást használjon, mert ennek a legszebb a sárgája. A tojás felveréséhez ne adjon hozzá vizet, tejet vagy tejszínt, mert ezektől a rántotta kiszárad, ahelyett hogy laza lenne. Egy pici tejföllel dúsíthatja, ettől krémes állagú marad.

2. Ne hagyja állni az elkevert tojást!

Tegye fel a serpenyőt a tűzre, és csak utána kezdje el verni a tojást, hogy rögtön ráönthesse a már kellően felhevült zsiradékra. Máskülönben állás közben elszállnak a felveréskor a tojásba juttatott légbuborékok és a rántotta elveszíti a lazaságát.

A felvert tojást forró serpenyőbe öntsük /Fotó: Shutterstock

3. Ne siesse el a fűszerezést!

A túl korán hozzáadott sótól és borstól a tojás elkezd vizesedni. Ezért csak felhabosítás után ízesítse a fűszerekkel.

4. Állítsa be a sütési hőmérsékletet!

Miután a meleg serpenyőbe öntötte a tojásos keveréket, a közepesnél valamivel alacsonyabb fokozaton hagyja megszilárdulni, hogy szaftos maradjon.

5. Kívülről befelé kevergesse!

Mindig a serpenyő széléről a közepe felé haladva dolgozzon egy lapos fakanállal vagy műanyag lapáttal, mert a tojás a széleken előbb megszilárdul. Nagyobb darabos rántottához előbb hagyja kissé megdermedni a serpenyőbe öntött keveréket.

A rántotta az egyik legjobb tojásos reggeli /Fotó: Shutterstock

6. Tálalja meleg tányéron!

A rántotta gyorsan kihűl, és hidegen kevésbé élvezetes. Mikróban egyszerűen fel tudja melegíteni a tányérokat 90 másodperc alatt.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.