A vajas tésztát legtöbben boltban vásároljuk, ám ha van időnk, és türelmünk, akkor megéri otthon elkészíteni! Nézzük azokat a trükköket, amelyek segítségével, biztosan sikerülni fog!

A tökéletes vajas tészta titka

  • Legyenek a hozzávalók eleve hidegek.
  • Minél gyorsabban dolgozzunk vele, hogy ne melegedjék túl a tészta a hajtogatások között. (Kánikulában ezért nehéz jó vajas tésztát készíteni.)
  • Nem kell túl vékonyra nyújtani a tésztát, legalább fél centi legyen. Ha nagyobb adaggal dolgozunk, akkor lehet vastagabb is.
  • Mivel hűtés közben a vaj megkeményedik, először a sodrófával ütögessük, nyomkodjuk meg, úgy könnyebb lesz a sodrás.
  • A lehetőségekhez képest a legkevesebb lisztet használjuk a nyújtások során.
  • Jó hideg helyen pihentessük, hogy ne olvadjon meg benne a vaj, mert akkor ragacsossá válik a tészta, nem lehet hajtogatni, és a rétegek is felbomlanak.

Hajtogatott vajas tészta

Székelyfüredi vajas tészta

[eadvert]

10+1 recept, ha van a hűtőben leveles tészta

Egyszerű vajas pogácsa

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.